به گزارش انجمن ژنتیک ایران، مراسم تجلیل از دکتر حسن تاجبخش، عضو پیوسته فرهنگستان علوم و از موسسان انجمن ژنتیک ایران، به عنوان چهره تاثیرگدار انجمن ژنتیک ایران در فرهنگستان علوم، برگزار شد.
در این مراسم که با حصور دکتر مختار جلالی جواران رئیس انجمن ژنتیک ایران، دکتر محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم، دکتر محمود تولایی رئیس سابق انجمن و دکتر محمدقلی نادعلیان رئیس گروه علوم دامپزشکی فرهنگستان همراه بود، از سوی انجمن ژنتیک ایران، از دکتر حسن تاجبخش به عنوان پیشکسوت، عضو هیئت اولیه موسسان و چهره ماندگار و تاثیرگذار انجمن ژنتیک ایران، تجلیل شد.
دکتر حسن تاجبخش، متولد ۱۳۱۶، نویسنده کتب مهم درسی به زبان فارسی، استاد ممتاز دانشگاه تهران و از چهرههای تاثیرگدار در رشته دامپزشکی است که با وجود دعوت مراکز و موسسههای بزرگی چون انستیتو پاستور فرانسه به تدریس و ریاست بخش ایمونولوژی انستیتو، به کشور بازگشت و از اولین کسانی بود که انجمن ژنتیک ایران را پایهگذاری کرد.
وی که دوران تحصیلی خود را در کنار افراد بزرگی چون پروفسور شارل پیله (از بزرگان میکروبشناسی جهان) و پروفسور پییِر گرابار (کاشف ایمونوالکتروفورز) گذرانده بود، پس از بازگشت به کشور کتب متعددی تالیف کرد که تعدادی از آنها به عنوان منابع اصلی دانشگاهی مطرح و بارها تجدید چاپ شدهاند.
اهمیت تالیف و چاپ بعضی از این کتابها از این جهت است که تا پیش از این، منبع جامعی برای بعضی حوزههای ژنتیک از جمله ژنتیک باکتریها به زبان فارسی وجود نداشت و کتابهای دکتر تاجبخش پس از چاپ در سالهای اولیه انقلاب، به عنوان کتب مرجع دانشجویان شناخته میشدند.
تعدادی از کتابهای این عضو پیوسته فرهنگستان علوم و چهره تاثیرگدار علم ژنتیک عبارتند از:
- بیماری شناسی عمومی (۱۳۴۸). تألیف دکتر حسن تاجبخش، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
- ژنتیک باکتریها (۱۳۷۵). تألیف دکتر حسن تاجبخش، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
- ایمنیشناسی بنیادی (۱۳۷۲). تألیف دکتر حسن تاجبخش، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
- باکتری شناسی عمومی (۱۳۹۴). تألیف دکتر حسن تاجبخش، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.
- تاریخ دامپزشکی و پزشکی ایران (۱۳۹۳). تألیف دکتر حسن تاجبخش، تهران: انتشارات دانشگاه تهران.