پیشرفت علمی به هماهنگکردن تحقیقات با نیازهای واقعی کشور نیاز مبرم دارد
نیاز مبرمی به هماهنگی تحقیقات، آموزش و خدمات با نیازهای واقعی کشور احساس میشود که این مهم همکاری و مشارکت از سطوح برنامهریزان کلان نظام بهداشتی درمان کشور و اساتید را میطلبد.
دکتر سعید رضا غفاری رئیس انجمن ژنتیک پزشکی ایران در نخستین همایش ژنتیک پزشکی ایران که به صورت مشترک و همزمان با یازدهمین کنگره ژنتیک ایران در مرکز همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشد گفت نخستین کنگره ژنتیک پزشکی در شرایطی برگزار میشود که طلاقی ژنتیک و پزشکی از عرصههای علوم پایه فراتر رفته و به واقعیتی روزمره از پزشکی بالینی تبدیل شده است. این واقعیت نه تنها در کشورهای پیشرفته بلکه در کشور ما نیز بیش از پیش قابل مشاهده است.
وی افزود: با تلاشهای دانشمندان پیشکسوت و پیشروی عرصه ژنتیکی پزشکی در کشور دستاوردهای شگرفی در زمینه کاربردی ژنتیک در پزشکی حاصل شده است. این پیشرفتها از پزشکی پیشی گرفته تا زمینههای تشخیصی زودرس بیماریها و در ژنتیک سرطان بسیار ملموس است.
غفاری خاطر نشان کرد: در حال حاضر تعداد قابل توجهی از دانشگاههای کشور اقدام به پذیرش دانشجو در زمینه ژنتیک پزشکی کردهاند و نسل فارغالتحصیلان آینده به جمع محققان و فعالان این رشته اضافه میشوند.
وی ادامه داد: با توجه به استقبال قابل توجه از این کنگره امید میرود که در کنار معرفی نتایج تحقیقات پژوهشگران فعلان مباحث جدی در زمینه معضلات و مشکلات کاربردی ژنتیک در عرصه تحقیق، آموزش و خدمات صورت گرفته و راهحلهای موثر نیز ارائه شود.1