دکتر محمود تولایی، در گفتوگو با خبرنگار سینا گفت: با پیشرفتهای حاصل شده در حوزه علم ژنتیک، پزشکی آینده به سمت حرکت در جهت پزشکی مولکولی میرود و در این عرصه دانش ژنتیک نقش بسیار کلیدی را ایفا میکند.
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه بقیه الله (عج) گفت: طبیعتاً با آگاهی بشر از ظرفیتهای ژنتیک و شناخت علل و عوامل بروز بیماریها، بر روی مجموعه ژنین، قابلیتهای جدیدی ایجاد شده که سرانجام این قابلیتها، افقی به نام پزشکی شخصیشده یا Personalized Medicine و همینطور حوزههای ژن درمانی را به دنبال خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کشور ما در حوزه علوم و تکنولوژیهای جدید پیگیریهای زیادی داشته است؛ افزود: بیوتکنولوژیستها و ژنتیکینهای حوزه سلامت، هر روز یک فضا و عرصه جدیدی برای ارائه خدمات بهتر باز میکنند.
تولایی، گفت: امروز در مجموعه دانشگاههای علوم پزشکی بقیهالله (عج) که یکی از مجموعههای پیشرو و توانمند در ارائه خدمات به مردم در کشور است، مقدمات برای ارائه خدمات ژنتیک گستردهتر فراهم شده است اما هنوز در مرحلهای نیست که آمادگی پذیرش بیماران وجود داشته باشد، به طورکلی ما مقدمات آن را یکی پس از دیگری دنبال میکنیم.
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه بقیه الله (عج) ادامه داد: امیدواریم در آینده نه چندان دور و احتمالا ماههای آینده، بتوانیم نوید ارائه خدمات حوزه ژنتیک را به مراجعه کنندگان به مجموعه بیمارستانهای ذیل دانشگاههای علوم پزشکی بقیه الله (عج) بدهیم و شرایط را بیش از گذشته مهیا کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر کاربردهای ژن درمانی گفت: ابعاد مختلف این علم در حوزه تحقیق است و هنوز چندان به طور گسترده مورد استفاده عملیاتی قرار نگرفته است اما در حوزه باروری و ناباروری، موضوع استفاده از سلولهای بنیادی و اجزا مورد توجه است.
تولایی، خاطرنشان کرد: باید درنظر بگیریم که ژن درمانی امروز در سطح دنیا در مرحله تحقیق و پژوهش است و طبیعتاً فاصله ما با رسیدن به این قلهها فاصله نزدیکی نیست ولی جهتگیری برای رسیدن به این قلهها وجود دارد تا آنچه را که ظرفیت ژنتیک نوین فراهم میکند در دست دانشمندان و محققین ما نیز باشد.
رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه بقیه الله (عج) گفت: طبیعتاً در کشور ما مجموعههای پیشرو مثل مرکز پژوهشگاه رویان و همینطور سایر مراکز تحقیقاتی کشور با انگیزه حرکت کنند ولی طبیعتاً میتوان فاصله دستیابی به هدف را با پشتیبانیهای سختافزاری و تجهیزات و پشتیبانیهای علمی کوتاه کرد.
وی در پایان گفت: امیدواریم که دولت محترم هم بتواند با این جهتگیریها، پشتیبانیهای لازم را از حوزه تحقیقات به حوزه عمل بیاورد تا هرچه زودتر بتوانیم دستاوردهای تحقیقاتی را در حوزه بالینی به کار بگیریم؛ اما بخشی که فاصله با اقدام عملی چندان زیاد بود همین بود که ما بتوانیم در مجموعههای مرتبط با دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) ارائه خدمات تشخیصی در حوزههای مختلف را توسعه دهیم که به حمدالله در این راستا فعالیتهای خوبی آغاز شده است.
1